Motgångar gör mig stark

En blogg om cancer, struma, hashimotos, operation, depp & pepp

Röntgen

Kategori: Sköldkörtelcancer

så stegade jag in till den nukleära avdelningen för min röntgen.
det tog ca 2 timmar och på den tiden låg jag blickstilla, banne mig om de inte får bra bilder
(minus en liten toalettpaus)
nu har de både bilder från skiktröntgen, still bilder och avslutningsvis i 3D.
de fick mycket bra material att arbeta vidare på hette det.
avslutade med en sväng till ikea o åkte tillbaka i regnet.
klart.

...

Kategori: Dagbok

något mörkt, något tryckande... är det en känsla som vill ut ur mitt bröst. jag vill inte. jag kan inte. jag ska inte låta det ta över. tar ett djupt andetag... nej jag vill inte. kan inte känna mig svag.. detta mörka o dystra som i mitt inre vill hugga tag. o jag vill bara svara med ett slag. det är fan mitt liv så försök inte få ett övertag! andas ut.. låter det bränna bakom ögonen. om bara för en dag. jag kommer inte släppa efter. det är jag som har ett övertag. jag kan jag vill. jag är ung o stark. men återigen tänk om, tänk om jag låter det välla fram. nej det tillåter jag inte. tänkt om allt som i mitt hjärta tidigare brann. plötsligt. besegrat. försvann.. lust o vilja har varit min signatur och jag kommer självklart inte ta ett steg åt sidan och vänta på min tur. jag lever i en storm men bara jag kan kontrollera vindarna.. om bara ovädret kunde lägga sig runt om mig. ge mig en ömmande hand mot min kind. eller om det är för mycket begärt. säg med ord vad som kan sägas därtill.. kanske för mycket begärt för någon i min situation. jag är ledsen men att ständigt styra och ställa får mina känslor att övervälla.. jag ska inte säga att jag inte orkar mer. det kunde vara värre. det mörka tryckande som ständigt gör sig påminnt. aldrig vill jag bli en förlorare o tänker därför inte bete mig som en. men det gör ont. jag är medveten om att det inte är hälsosamt att trycka ner allt jobbigt så fort det närmar sig ytan. men så håller jag mig flytande. flytande i vardagen. har ännu inte träffat en enda person som kan läsa mig. jag vet att jag är inbunden. likt en bok finns bara fåtal kapitel markerade för andra att hitta till. men jag ser det också som en styrka. min resa kommer troligen nu inte att nå sitt slut på ett tag. det är upp tilll mig att slå mig uppåt. framåt. för det som gör mig till jag. det mörka och tryckande kommer sedan att ha definierat ytterligare till vad som gör mig till jag. för det ska jag inte ge upp. har jag kämpat ett år kan jag göra det ännu ett till. med eller utan stöd. trots allt. bara jag ensam kan bestämma mig för att lyckas. det ska jag.

de skrattade åt mig nyss

Kategori: Sköldkörtelcancer



De skrattade glatt åt mig nyss. Klart man ska passa på att köra en fransk manikyr o ansiktsmask samtidigt som inpackningen :) o det bör tilläggas att sköterska nr 2 faktiskt kom in till mig me kvällsfikat nu. Haha

Radiojodbehandlingen. dag 2

Kategori: Sköldkörtelcancer

nää frortfarande inget som är varken nytt eller spännande.. mycket tv har det blivitt, 2 filmer.. lite tidningar och en ordäntlig manikyr.. ska snart hoppa in i duschen o lägga ansiktmask

trodde jag skulle bli lite översocial härinne men det är mer tvärt om.. har ingen lust att snacka i tele alls.. skriva går dock bra.

jag är inte så känslig me vad jag stoppar i mig o det var nog många år sen jag tackade nej till nån mat, men fan vad vissa grejer här smakar skit.. ex omelett medsupertjock geleig vitsås o dagen kroppkakor.. kokt deg.. nej tack

kom på att läkaren snackade igår om de framtida proverna att det brukar funka med blodprov.. men hon sa att det provet jag gjort inte varit tillförlitligt på grund av att (vad det nog hette) thyroglobinantikroppar som är för höga vilket gör att de jobbar emot de andra.. så det blir röntgen för min del och läkaren ville inte chansa.. hur många röntgen får man göra egentligen inom vissa tider? hur som haver.. då är man under koll iaf..

varit lite besviken på min man.. men han vet väl inte hur han ska bete sig.. e glad att oäronen daltar me mig lite extra iaf.. som om jag vore liten igen :)

uppdatering

en supersöt sköterska va nyss inne o hälsade på.. hon är ansvarig för mig och tyckte det var viktigt med lite mänsklig kontakt.. hon sa det jag befarade, att det handlar om okunskap.. 2 meter ifrån en kort stund gör inte att man utsätts för strålning.. va söt hon var :)

Känner mig äntligen lite ompysslad o fick ...

Kategori: Allmänt

img_8141 (MMS)

Känner mig äntligen lite ompysslad o fick kaffe o  Loka. Dock är det knappt nån som gläntar på dörren längre när de kommer in. Jag ropar va några gånger o närmar jag mig backar dom. Ush jag har efter 25 bast lyckats att få folk rädda för mig. Har druckit konstant för att få komma härifrån fort som fan. Kramar från US

Radiojodbehandlingen. dag 1

Kategori: Sköldkörtelcancer

ja sådär då.. då var man äntligen igång med behandlingen. blev skjutsad av kära mor imorse, proverna inför besöket togs igår och kl halv nio imorse befann jag mig på isotopenheten på onkologen för att träffa min läkare. enligt henne var allt under kontroll, det enda som behövde höjas var levaxindosen som jag tidigare skrivit att min kirurg ordinerat. min läkare på onkologen skrattade till och kommenterade dettaq med att säga: ja du hade väl fått din dos i det minsta laget, menar jag skulle satt högre redan från början, du är ju en stor tjej, elelr alltså en stor kvinna.. jag menar inte att du är stor men.. haha jag börja asgarva, jag fatta grejen liksom, jag är en 180cm kvinna på 70 kilo.

hur som haver.. en dag som denna följer sedan:

lite väntetid.. varpå jag hade turen att kackla ett tag med en av dem som var specialiserade på just radioaktivitet på avd (inte alla kan detta så bra med hur man skyddar sig osv) göra ett graviditetstest.. det var negativt skönt.. annars hade jag haft vrålångest över att inte få behålla barnet.. sedan oppnar de skyddshöljet o lyfter upp ett rör däri, i botten ser man ampullen med radiojodet jag ska få svälja. jag får en schysst haklapp i blå tandläkarfärg (ifall jag dreglar strålning på mina kläder haha) o sen skål, hut, så sväljer man den lille o klunkar på lite vatten. lätt som en plätt. därefter mäter de radioaktiviteten på 1,2 och 3 meters avstånd.  

jag fick dra me min packning upp några våningar, gött trödde jag skulle vara instängd i en källare ;) och blev tillvisad mitt rum som är utrustat med en ja, sluss som de säger. jag kallar det inner och ytterdör.













hatar sjukhussängar men man ska fan inte klaga ändå. och "slussen" som sköterskorna häruppe inte vågar lämna ser ut såhär


jepp.. so far so good.... och jag tror inte det kommer att bli nån biggie detta... möjligvis att jag blir mörkrädd och ser spöken här inatt eller att jag får en litet ångest-över-att-jag-är-instängd-attack..