Motgångar gör mig stark

En blogg om cancer, struma, hashimotos, operation, depp & pepp

Nådestöten?

Kategori: Allmänt

Har distanserat mig från cancer, ångest o taskigt förhållande. O när ja väl fick ett positivt besked angående min sjukdom, var Jin o jang såklart framme för att återställa balansen. Då har ja o min sambo gått ifrån varandra. Finang. O ja som tyckte ja börja vända på skiten ;(

Det stora beskedet

Kategori: Allmänt

Fick svaren på radiojodundersökningen. Inga spår av sköldkörtelupptagande vävnad syntes! Ett ultraljud på det om ca 1 månad för att se att det inte finns nått annat där. Tror jag inte fattat det för jag borde vara skitglad vilket inte infunnit sig än, kanske beror på att ja legat sjuk snart 1 vecka. Det kommer nog!

för er som hamnar på denna blogg

Kategori: Allmänt

kan jag bidra med att skriva eller berätta om något speciellt.. har jag missat info om något gällande cancern osv? lika bra att ställa frågan eftersom jag fått så många mejl om drabbade i undrande sits.. att denna blogg kunde bli en informationskalan trodde jag aldrig.. men det är ju skitbra.. kan kanske ta bort lite av oron av att just det jobbiga.. att inte veta vad som komma skall?

:(

Kategori: Dagbok

ångest svälja tårar bita ihop skaka av sig komma igen köra på vardagen rullar så får det bli

Utseende året efter

Kategori: Allmänt

Lite knölig kanske

Undersökning klar

Kategori: Allmänt

Då e de bara kvar att hålla tummarna. Röntgen idag tog 40 min + 15 min + 40min. Så återstår minst 2 veckor på svar..

åter på US.Linköping

Kategori: Sköldkörtelcancer

och denna dag var jag så trött så trött, ville absolut INTE sätta mig i bilen och köra från norrköping för att vänta hela dan.. men nu ör jag här iaf.. sitter i ett café på sjukan och har hunnit med provtagning samt ett snabbt besök på nuclearmedicin. jag är här idag för att göra "förhoppningsvis" sista undersökningen på ett tag, en 123 scintigrafi (Klicka här)
och för er som undrar så är det inte krångligare än som ex. så här: 08:15 provtagning 08:30 injektion av en lägre dos radiojod se på film eller dricka apmycket kaffe alt. blogga om det 11:00 dags att skölja igenom kroppen med citron och vatten för att det radioaktiva inte ska stannan i spottkörteln eller strupen. dags för röntgen ca 1½ timme. klart aa så ser min dag ut.. måttligt skojj
och bara för att jag blev så chockad o intresserade när min sköterska igår berättade om kostnaderna för oss patienter så kommer jag här med lite mer onödigt vetande! står i grundpris ca. (Klicka här)
Tyreoideascintigrafi, 99m-Tc 2 600 Tyreoideascintigrafi, 131-I, S 2 300 Tyreoideascintigrafi, 131-I, P 2 700 Tyreoideascintigrafi, 123-I med thyrogen 8 500 <-- jag idag Tyreoidea, upptagsmätning 2 500 Tyreoidea, suppressionstest 2 500

Har du lämnat mig nu mr cancer?

Kategori: Allmänt

Va i Linköping igår för provtagning i injektion av thyrogen. Min onkolog har varit schysst nog att fixa fram det så ja ska slippa må dåligt utan lavaxinet inför scinten. Fick en spruta i högerskinkan igår o nu o de dags för den vänstra. Imorgon o på fredag e de röntgen för hela slanten.

By the way får jag väl vara lite tacksam mot landstinget då injektionerna är värda 10000 kr vardera. Herregud säger jag bara!