Motgångar gör mig stark

En blogg om cancer, struma, hashimotos, operation, depp & pepp

jaaaaaaaaaaaaaaaa!

Kategori: Sköldkörtelcancer

jag har inga tumörer i bröstkorgen!!

Det hann inte sprida sig dit, vilken jävla tur säger jag bara!

Så nu blir det att  bara fokusera på halsen!

det går inte alltid som man tänkt sig

Kategori: Sköldkörtelcancer

inte nog med att det antagligen kört ihop sig för sista gången me karln, det tar heller inte slut nånhånh me min cancer.. hur lång tid ska det ta egentligen.. nä det går inte alltid som man tänkt sig.

papillär cancer det vet vi ju redan om o att den hade spridit sig.. men nu visade det sig att jag hade en annan variant av den snälla sorten i vänstra loben.. multifokal diffus sklerorserande papillär cancer. Jag har tidigare skrivit: Den diffusa skleroserande typen är en sällsynt tumörform som växer diffust i den ena eller båda loberna. Den har ett rikligt sklerotiskt stroma med lymfoplasmacytär reaktion och växer utbrett i lymfbanorna. Den har benägenhet utforma solida cellnästen och skivepitelmetaplasi och psammomkorn förekommer ofta. Denna typ synes skilja sig från den vanliga formen genom att den oftare drabbar yngre individer och har ett aggressivt beteende, med hög frekvens av lymfkörtel- och lungmetastaser och kortare sjukdomsfri överlevnad. mer om metastasering och om denna form kan läsas ovan, klicka på länken och mer info finns här <--

i min journal står: "högrisktumör med tanke på lymfkörtelmetastasering, radikalt exiderad" ska också göra nya röntgen då de inte kan utesluta att det har spridit sig till bröstet lungan eller annanstans i halsen. för självklart hade jag antikroppar mot tyreoglobin, värdet visade ändå på 642 vilket var en stark markör på cancerceller. när man har dessa antikroppar blir värdena vanliga fall missvisande då dessa påverkar cellernas förmåga att suga upp jodet efter behandlingen, men nu i detta fall slutar de göra detta vilket gör att de kan ha missat tumörer på röntgen då jodet fungerar som kontrast. 

Thyreoglobulin (Tg) är ett unikt protein som enbart bildas i thyreoideas follikelceller. Normalt insöndras S-Tg till cirkulationen i låg koncentration. Vid såväl benigna som maligna sjukdomar i thyreoidea ökar frisättningen av S-Tg till blodet. Metastaser av differentierad thyreoideacancer, follikulär och papillär, har oftast kvar förmågan att syntetisera och secernera S-Tg. Särskilt vid skelettmetastaser ses därför mycket höga serumkoncentrationer.

jaja.. nya röntgen, går åtminstonde fort pratad med onkologen för tre dagar sen, redan fått remiss o ska röntgas på måndag, sedan v31 nytt ultraljud och diskussion för vidare behandling..

suck..nu stänger jag av känslorna, funkar bäst att bara köra..

änglar.. finns de?

Kategori: Dagbok

kring denna fråga har jag aldrig kommit fram till om jag tror på änglar eller ej.. men på något sätt så glimmar en av alla stjärnor på himlen till och lyser över den som behöver, när det är extra mörkt.

igår föll ljuset på mig.. om det är tack vare en vakande ängel det vet jag inte, inte heller om det är ödet.. men vad jag vet så finns änglar i mänsklig form och det räcker mer än väl för mig. Det tåls att ges mycket eftertanke kring dessa änglar, människor som av helt osjälviska skäl sträcker ut en behövande hand, som låter det egna inre ljuset spridas till dem i deras närhet.. Detta är änglar som kan ge den där känslan av en varm och lugnande kram, utan att fysiskt ens vara närvarande. Det är ovillkorlig kärlek, kravlös och okonstlad.

Jag tror inte att alla människor ser eller uppmärksammar de änglar som vandrar bland oss. Ofta eftersöks motiv bakom alla handlingar, att det skulle föreligga skäl och motiv som på något sätt kan nyttjas av personen själv ifråga eller som kan kopplas till egot. Nej, stannar man bara upp och ser handlingar för vad de verkligen är, en hjälpande hand eller en behövande kram, så finns det änglar överallt. Som bara vill dig väl.

Tack! Jag kan inte  beskriva med ord hur tacksam jag är över denna änglagärning. Jag kommer förevigt att vara tacksam, men har samtidigt svårt att förstå att det just hänt mig.

Det finns så extremt fina människor omkring oss. Änglar i fysisk form! Glöm inte att visa uppskattning och sluta leta motiv. Ibland sker mirakel. Och det är en häftig upplevelse..

Jag älskar er av hela mitt hjärta!

Carpe diem <3